Τα 10 πιο πλούσια ζώα στο κόσμο!


Υπάρχουν ειδικοί νόμοι σε πολλές χώρες του κόσμου που δεν επιτρέπουν έναν πλούσιο άνθρωπο να αφήσει την περιουσία του σε ένα κατοικίδιο ζώο. Ωστόσο,  δικηγόροι έχουν βρει μία ρήτρα διαφυγής για να αποφευχθεί αυτός ο περιορισμός. Ο διαθέτης μπορεί απλά να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, ο μόνος στόχος του οποίου  θα είναι η φροντίδα για το αγαπημένο κατοικίδιο ζώο.

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το φαινόμενο ήταν στη Ρωσία του 19ου αιώνα. Μια έμπορος γυναίκα, η Maria Leontieva από την πόλη της Uglish, άφησε πάνω από 100.000 ρούβλια (που ήταν τεράστια χρήματα εκείνες τις ημέρες), σε ένα σκυλί που ονομάζεται  Serko. Ένας Γάλλος βαρώνος κληρονόμησε 150.000 Φράγκα σε μια τίγρη.Ο πρώτος άνθρωπος που άφησε την περιουσία του σε ένα κατοικίδιο ζώο στις ΗΠΑ ήταν ο Τζόναθαν Τζάκσον, κάτοικος του Coloumbia. Ο άνθρωπος αυτός διέταξε την κατασκευή ενός ξενοδοχείου για γάτες με άνετα δωμάτια, τραπεζαρίες, μια βιβλιοθήκη και μια αίθουσα συναυλιών, όπου οι γάτες θα μπορούσαν να απολαύσουν τη μουσική.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη λίστα με τα 10 πιο πλούσια ζώα στο κόσμο:

1.GUNTHER THE GERMAN SHEPHERD – 110 εκατομμύρια

gunther

Ο Gunther IV, ένας Γερμανικός Ποιμενικός, ο οποίος έχει 324 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό λογαριασμό του. Ο σκύλος έχει ένα σπίτι, ένα κάμπριο BMW, έναν οδηγό, ένα σεφ και πολλούς υπαλλήλους.
Προφανώς, ο Gunther IV είχε κληρονομήσει την περιουσία του από τον πατέρα του, Gunther ΙΙΙ, ο οποίοw με τη σειρά του ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του ιδιοκτήτη του, μιας γερμανίδας κοντέσας με το όνομα  Karlotta Liebenstein που άφησε κληρονομιά £ 43m για το σκύλο της, όταν πέθανε το 1992.
Ο Gunther IV πρόσφατα έγινε πρωτοσέλιδο, όταν πλήρωσε 1.000 λίρες Αγγλίας για να αγοράσει μια σπάνια λευκή τρούφα σε μία  δημοπρασία στο Τορίνο!΄Έχει Χαρτοφυλάκιο ακινήτων που συμπεριλαμβάνει κτήματα στις Μπαχάμες, την Ιταλία και τη Γερμανία.
2. KALU THE CHIMPANZEE – 50 εκατομμύρια
chimpanzee
Ο Kalu είναι ένας χιμπατζής που ζει σήμερα μια πολυτελή ζωή με τη γυναίκα που τον έσωσε το 1985, Patricia O’Neal, κόρη της κοντέσας του Kenmore. Η O’Neal είχε βρει τον Kalu δεμένο σε ένα δέντρο μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Αργεντινής.
Υιοθετώντας τον λοιπόν, γίνεται η ιδιοκτήτρια του, και έτσι ο Kalu θα ζήσει μια αξιοζήλευτη ζωή. Η O’Neal κληρονόμησε στο Kalu το 2000, την κατοικία της στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, που ανέρχεται περίπου στα 80.000.000 δολάρια.
3. TROUBLE THE MALTESE TERRIER – 7,5 εκατομμύρια
helsley
Το δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη πρόσφατα να στερήσει από ένα σκυλί, ένα μεγάλο μέρος των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της περιουσία του. Ο σκύλος “κληρονόμησε” την περιουσία από την ιδιοκτήτρια του, μια δισεκατομμυριούχα στη Νέα Υόρκη την Leona Helmsley. Το δικαστήριο αναγνώρισε μετά θάνατον της γυναίκαw, ως διανοητικά ασταθές το σκύλο και αποφάσισε να συγκεντρώσει 10 από 12 εκατομμύρια δολάρια από το σκυλάκι υπέρ των εγγονών της γυναίκας.

Οι δικηγόροι του σκύλου προτίθεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής η οποία, όπως πιστεύουν παραβιάζει τα δικαιώματα του σκύλου.

4. TINA και KATE – 550.000

tina and kate

Για ένα σκυλί είναι τραυματικό να πεθαίνει ο ιδιοκτήτης του και να χάνει το σπίτι του, καθώς και την ανθρώπινη συντροφιά του. Αλλά η Τίνα και τη Kate, ευτυχώς γλίτωσαν αυτήν την ταπείνωση.
Η Nora Hardwell, η οποία πέθανε μια ημέρα πριν από τα 90 γενέθλια της, εξασφάλισε στα δύο σκυλιά της τη πορεία του σπιτιού της. Τα δύο σκυλιά θα έμεναν το υπόλοιπο της ζωής τους μέσα στη πολυτέλεια με πέντε στρέμματα γης στο Peasedown, καθώς και 1 εκατομμύριο δολάρια για να δαπανηθούν για κάθε ιδιοτροπία τους.
Τις όριζε και κάποιο φροντιστή, που θα είχε την επιμέλεια των σκυλιών και ζήτησε το σπίτι να διατηρείται καθαρό ανά πάσα στιγμή.

5. JASPER και MONGREL – 200.000

jasper

Ο Jasper, ένα νόθο σταυρό λαμπραντόρ, πέρασε τα πρώτα του χρόνια στο σπίτι Battersea Dogs.
Το γυαλιστερό μαύρο παλτό του και η μεγάλη ροζ γλώσσα του, αποδείχθηκαν ακαταμάχητα, ώστε η κληρονόμος γνωστής ζυθοποιίας, Diana Myburgh, να τον σώσει και να φροντίσει γι ‘αυτόν μέχρι την ηλικία των 74 ετών, που πέθανε.
Η κ. Myburgh άφησε κληρονομιά $ 50.000 στο καθένα από τα δύο σκυλιά του, στον Jasper και τον Jason. Μόλις ο Jason απεβίωσε το μερίδιο του κληρονόμησε ο Jasper .
Ο σκύλος, ηλικίας πια 14, τώρα ζει σε κάποιο μεγαλείο στο Maunsel στο Σόμερσετ, με τον γιο της κ. Myburgh, τον Sir Benjamin Slade, ο οποίος επένδυσε κληροδότημα του Jasper στο χρηματιστήριο και έχει δει αύξηση τρεις φορές.

6. TINKER – 125.000

tinker

Μετά το θάνατο της η ηλικιωμένη χήρα, Margaret Layne, η οποία πέθανε το 2003, ηλικίας 89, εξασφάλισε  για την Tinker , τότε οκτώ ετών, ότι ποτέ δεν θα φάει ξανά μπισκότα σοκολάτας.
Σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης της, η Layne ορίζει ότι η μαύρη γάτα θα έχει την διαχείριση του σπιτιού της Harrow, στο Middlesex, καθώς και 200.000 δολάρια ταμείο και διορισμένους διαχειριστές που θα της παραδίδουν καθημερινά τρόφιμα και γάλα.
Το σπίτι θα παραμείνει στην Tinker για 21 χρόνια, ή μέχρι να πεθάνει. Αν πεθάνει νωρίτερα η κληρονομιά περνά στους διαχειριστές που τη φρόντιζαν.
Όμως η Tinker σύντομα, μόλις λίγους μήνες μετά το θάνατο της ιδιοκτήτριας της ανακάλυψε πως το να είσαι πλούσια προβλέπει πολλούς κινδύνους και αφού δέχτηκε απειλές για τη ζωή της, η Tinker μεταφέρθηκε σε ένα ασφαλές σπίτι στην Ουαλία.

7. Porgy, JOY και RONALD – 22500

Porgy, Joy, Pride and Ronald the Cats
Ο ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου Christina Foyle – στο Charing Cross Road – η οποία πέθανε τον Ιούνιο του 1999, άφησε μια περιουσία 120 εκατομμύρια δολάρια που περιλάμβανε δύο κληροδοτήματα ζώων.
$ 140.000 πούλησε το σπίτι της στο Harding όπου είχε φύγει για να ζήσει με τις γάτες και τα χρήματα τα χρησιμοποίησε για να αγοράσει ένα νέο σπίτι για την οικογένεια της γάτας της στο Essex.

8. SILVERSTONE – 21500

silverstone

Άνω των 50 ετών, αυτή η χελώνα ήταν ένας άλλος δικαιούχος κληρονομιάς της Christina Foyle.

9. TOP CAT και MATILDA – 13.000

matilda

Ο ιδιοκτήτης αυτής της γάτας ήταν ένας συνταξιούχος βιβλιοθηκάριος στο Aberdeen, ο οποίος πριν πεθάνει τον Οκτώβριο του 2004, άφησε $ 20000 για την φροντίδα της.

10. ANGUS η αγελάδα και LARRY το πρόβατο – 8500

angus

Χάρη σε ένα ποσό των 6.000.000 δολαρίων που δόθηκαν από τη Queen mother,( όπως την αποκαλούσαν) πριν από το θάνατο της, το κοπάδι των 150 βοοειδών και 200 προβάτων στo Aberdeen Angus cattle, μπορεί πλέον να θεωρηθεί πλούσιο. Πολλοί το αποκαλούν ως το πιο πλούσιο σύνολο των ζώων στη Βρετανία.
Έχει υπολογιστεί πως το κάθε ένα από τα ζώα μπορεί να καυχηθεί για μια προσωπική περιουσία σχεδόν $ 16,000.
Η βασιλομήτωρ είχε ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον για τα ζώα αυτά.
Μαζί με τον βασιλιά Γεώργιο τον 6ο έγινε κοινή προστάτης του Aberdeen Angus-Society το 1937, θέση που διατήρησε μέχρι το θάνατό της το 2002.

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
1
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Τα 10 πιο πλούσια ζώα στο κόσμο!

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image