Οι 10 καλύτερες σοκολατοποιίες από το National Geographic!


image

Η πατρίδα της σοκολάτας είναι η Αμερική. Η σοκολάτα είναι φετίχ σχεδόν όλων των ανθρώπων στον κόσμο που την επιλέγουν με μανία σε όλες τις μορφές της. Λένε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από μια μπουκιά εκλεκτή σοκολάτα. Η ποιοτική πρώτη ύλη, τα πρωτότυπα μοτίβα αλλά και το ξεχωριστό περιτύλιγμα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για τις καλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο και οι δημιουργίες τους γίνονται ανάρπαστες.
Μήπως είστε ένας από τους αμέτρητους λάτρεις της σοκολάτας; Εάν ναι, ακολουθεί για εσάς η λίστα με τους καλύτερους κατασκευαστές σοκολάτας παγκοσμίως. Ίσως να μην μπορούμε να διαλέξουμε την καλύτερη σοκολάτα από τις παρακάτω, αλλά σίγουρα όλες τους είναι εξαιρετικές: παρισινές, βελγικές, νοτιοαμερικανικές, ελβετικές. Σύμφωνα λοιπόν, με σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο National Geographic, οι κατασκευαστές σοκολάτας που ψηφίστηκαν ως οι κορυφαίοι παγκοσμίως είναι:

Teuscher (Ζυρίχη)

image

Η παράδοση της σοκολάτας Teuscher ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια σε μια μικρή πόλη στις Ελβετικές Άλπεις. Ο Dolf Teuscher ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να βρει το καλύτερο κακάο, αμυγδαλωτά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, και άλλα συστατικά για το ζαχαροπλαστείο του. Μετά από χρόνια πειραματισμού, αναμειγνύοντας με δεξιοτεχνία αυτά τα συστατικά τώρα είναι διάσημος για τις συνταγές του. Σήμερα η Teuscher κάνει περισσότερες από 100 ποικιλίες σοκολάτες χρησιμοποιώντας αυτές τις πρωτότυπες και αυθεντικές συνταγές του Dolf, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από πατέρα σε γιο. Σπεσιαλιτέ τους αποτελεί η τρούφα με σαμπάνια Dom Perignon και πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Η εταιρεία πηγαίνει από γενιά σε γενιά και εξελίσσεται. (www.teuscher.com)

Vosges Haut-Chocolat (Σικάγο)

image

Η ιδιοκτήτρια και σοκολατοποιός Katrina Markoff επιλέγει κάθε μπαχαρικό, λουλούδι και όλες τις πρώτες ύλες για την κουζίνα του Vosges μετατρέποντας τα σε υπέροχες, εκλεκτές και λαχταριστές σοκολάτες. Έμαθε την τέχνη της γαλλικής ζαχαροπλαστικής στο Le Cordon Bleu στο Παρίσι. Περισσότερη έμπνευση πήρε στη συνέχεια από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας σπάνια μπαχαρικά και λουλούδια στις σοκολάτες της, όπως το άνθος βανίλιας Μεξικού και το Αργεντίνικο dulce de leche, φτιάχνοντας τρούφες, τα οποία αποτέλεσαν και σπεσιαλιτέ της. H Catherine Markoff μπορεί να υπερηφανεύεται για την τέχνη της. (www.vosgeschocolate.com)

Scharffen Berger (Καλιφόρνια)

Το δυνατό χαρτί της είναι η κορυφαία μαύρη σοκολάτα. Για να την δημιουργήσουν, οι ειδικοί της σοκολάτας εκτελούν όλα τα στάδια μόνοι τους, από τον κόκκο του κακάο μέχρι τη τελική σοκολάτα. Αφού εντοπίσουν τους καλύτερους κόκκους, τους δοκιμάζουν και τους αναμιγνύουν δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις. Όλες οι σοκολάτες είναι χειροποίητες και παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες.

Jacques Torres Chocolate (Νέα Υόρκη)

image

Με το που μπαίνει κανείς στο κατάστημα Chocolate Jacques Torres νιώθει ότι πρωταγωνιστεί στην ταινία Chocolat με τη Ζιλιέτ Μπινός. Το Jacques ειδικεύεται σε φρέσκα, χειροποίητα σοκολατάκια, αλλά και σε ένα φρεσκοψημένο ψωμί με σοκολάτα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Σας συστήνουμε να τις απολαύσετε επιτόπου στα τραπεζάκια του, χαζεύοντας τους ζαχαροπλάστες εν ώρα εργασίας πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες. Υπάρχουν πέντε καταστήματα Chocolate Jacques Torres στην Νέα Υόρκη και ένα ακόμη στο Harrah στην Ατλάντικ Σίτυ.(www.mrchocolate.com)

Norman Love Confections (Φλόριντα)

image

“Η σοκολάτα είναι το πάθος μου», λέει ο Norman Love ο οποίος ονειρευόταν να κάνει σοκολάτες που θα ήταν εντυπωσιακές, και νόστιμες. Κάθε σοκολατάκι μοιάζει με έργο τέχνης αφού τα σχέδια ζωγραφίζονται πρώτα στο χέρι ή με ειδικό αερογράφο πριν τα γεμίσουν με την πιο εκλεκτή σοκολάτα που καταφτάνει από το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία. (www.normanloveconfections.com)

Valrhona (Γαλλία)

image

Η Valrhona έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική σοκολάτα γκουρμέ, με κόκκους κακάο που αγοράζονται απευθείας από φυτείες στη Νότια Αμερική, την Καραϊβική, και τον Ειρηνικό. Η σοκολάτα, που φτιάχνεται στο γαλλικό στυλ, έρχεται σε μια ποικιλία από μπάρες. Η Valrhona ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά της σοκολάτας, όπως του κρασιού. Το 2008 δημιούργησαν την πικάντικη και αλμυρή μαύρη σοκολάτα Xocopili. Από το 1922 βρίσκεται ανελλιπώς στις πρώτες θέσεις των καλύτερων σοκολατένιων δημιουργιών στον κόσμο. (www.valrhona.com)

Godiva Chocolatier (Βέλγιο)

image

 

Η αρχή της σοκολάτας Godiva βρίσκεται στο 1920 σε ένα γλυκό εργαστήριο της οικογένειας Draps στις Βρυξέλλες. Οι «Πραλίνες» οι χαρακτηριστικές βελγικές γεμιστές σοκολάτες, πωλούνταν στα μεγαλύτερα, μοντέρνα και τα πιο ακριβά καταστήματα. Στην ηλικία των 14, ο Τζόζεφ Ντραπς ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση. Με τα χρόνια, ανέπτυξε τόσο την ικανότητά του και το δημιουργικό ταλέντο ως σοκολατοποιός και έδωσε στην επιχείρηση το όνομα “Godiva”, χρησιμοποίησε για τις σοκολάτες του χρυσό κουτί που έγινε το σήμα κατατεθέν του. Το παλάτι του Βελγίου δεν μπορούσε να ,μείνει ασυγκίνητο και όρισε την σοκολατοποιία ως επίσημο προμηθευτεί του. (www.godiva.com)

Richard Donnelly Fine Chocolates (Καλιφόρνια)

image

Αυτές οι σοκολάτες είναι σίγουρα ασυνήθιστες. Ο Richard Donnelly χρησιμοποιεί βελγική και γαλλική σοκολάτα – με συστατικά όπως η λεβάντα, chipotle, σαφράν, κάρδαμο, και τσαι Earl Grey. Η καινοτομία βοήθησε τον Ντόνελι να κερδίσει το βραβείο Best Artisan στο περίφημο Φεστιβάλ Σοκολάτας στην Περούτζια της Ιταλίας μόλις 10 χρόνια μετά τα εγκαίνια του καταστήματός του. Όλες οι σοκολάτες είναι χειροποίητες και να είναι απόλυτα φρέσκες, φροντίζουν να μην παράγουν περισσότερα από 22 κιλά σοκολάτας την ημέρα. (www. donnellychocolates.com)

Richart (Παρίσι)

image

Η ποιότητα και η γεύση της εκλεκτής σοκολάτας είναι ασύγκριτη, καθώς η γαλλική σοκολατοποιία Richart εγγυάται τις πιο εκλεπτυσμένες σοκολάτες από τα πιο εκλεπτυσμένα υλικά. Οι συνταγές φτιάχνονται και δοκιμάζονται από την ίδια την οικογένεια Richart και έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το κορυφαίο Ruban Bleu, επτά φορές. Έχοντας τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας, ο Richart επικεντρώνεται τώρα στην ενίσχυση της γεύσης με διακριτικά σχέδια και χρώματα. Δεν μετράει μόνο η γεύση λοιπόν,  αλλά  και η εμφάνιση, γι’ αυτό και τα κουτιά ακόμη με τα σοκολατάκια είναι εντυπωσιακά. (www.richart-chocolates.com)

Puccini Bomboni (Άμστερνταμ)

image

Θα πρέπει πραγματικά να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ για να δοκιμάσετε τις καλύτερες σοκολάτες στην Ολλανδία. Οι ιδιοκτήτες του Puccini Bomboni, έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο καφέ και εστιατόριο με χειροποίητες σοκολάτες με εξωτικούς συνδυασμούς μπαχαρικών. Παρά το γεγονός ότι η ποικιλία δεν είναι μεγάλη, η ποιότητα είναι πραγματικά εκπληκτική. Οι ιδιοκτήτες του cafe – εστιατορίου φτιάχνουν τις σοκολάτες επιτόπου.  (www.puccinibomboni.com)

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Οι 10 καλύτερες σοκολατοποιίες από το National Geographic!

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image