10 λόγοι για να κάνετε σεξ κάθε μέρα


image

Η σωματική, πνευματική και ψυχική μας υγεία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σεξουαλική μας ζωή. Το σεξ είναι μέρος της ζωής όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτου ηλικίας και συνιστάται για μια καλή και υγιεινή ζωή. Σε ορισμένες περιπτώσεις το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σαν φάρμακο, ενώ φαίνεται ότι μπορεί να αποτελεί και ένα όπλο για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών.

Το σεξ πέρα από το γεγονός ότι βελτιώνει τη διάθεση του ζευγαριού και ενισχύει τον μεταξύ τους συναισθηματικό δεσμό, είναι πολλά ακόμη τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στη ζωή τους γενικότερα. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη λόγοι  που θα πρέπει  να γνωρίζετε ώστε να κάνετε πιο συχνά σεξ με τον σύντροφο σας. Τα πλεονεκτήματα λοιπόν,  που προσφέρει το συχνό σεξ στην ζωή μας είναι πολλοί περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε ενδεχομένως να φανταστεί κανείς.

Παρακάτω δίνονται οι δέκα πιο πειστικοί λόγοι για να κάνετε πιο συχνά σεξ με τον σύντροφο σας:

1)Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία

image

Είναι ευρέως γνωστό πως το σεξ βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.

Μία Βρετανική μακροχρόνια μελέτη 20 χρόνων δείχνει ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες για ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο από ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

2)Ενισχύει την ανοσία

image

κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής το σώμα μας εξουδετερώνει υψηλά επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη, η οποία βοηθά στη αντιμετώπιση των ιών και μπορεί να μας προστατέψει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις. Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και των δύο φίλων κατά 30%.

3) Μειώνει το στρες

image

Το σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος και την αρτηριακή σας πίεση.
Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι απολαμβάνουν τις συνήθεις δραστηριότητες του υπνοδωματίου τους, έχει μειωθεί κατά πολύ το άγχος τους και γίνονται περισσότερο ανεξάρτητοι. Επίσης μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η διαστολική αρτηριακή πίεση (ο κατώτατος αριθμός της αρτηριακής σας πίεσης) τείνει να είναι χαμηλότερη σε άτομα που συζούν και κάνουν συχνά σεξ.

4)Ανακουφίζει από τον πόνο

image

Όταν κάνετε σεξ, η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, απελευθερώνεται στο σώμα σας και σας κατακλύζει. Αυτή, με τη σειρά της, ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο πόνος παντός τύπου. Έχει βρεθεί πως ανακουφίζει τον πόνο στα πόδια, μειώνει το μαρτύριο των σπασμών που προκαλούνται κατά την εμμηνόρροια. Επίσης μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις αλλά και ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες.
Δεν είναι πραγματικά πολύ πειστικοί οι λόγοι για να βελτιώσετε την σεξουαλική σας υγεία;

5)Προάγει τη μακροζωία

image

Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά αποτελέσματα, το σεξ είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές αντιγήρανσης. Με το σεξ ο οργανισμός παράγει ενδορφίνες και αυξητικές ορμόνες. Είναι γνωστό ότι οι δύο αυτές ορμόνες γυρίζουν πίσω το βιολογικό μας ρολόι.

6) Σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα

image

Το σεξ πριν από το βραδινό ύπνο βοηθάει τον οργανισμό να απαλλαγεί από το συσσωρευμένο στρες της ημέρας, με αποτέλεσμα το σώμα να χαλαρώνει και το άτομο να απολαμβάνει έναν ήσυχο, βαθύ και πιο ποιοτικό ύπνο.

7)Βελτιώνει την φυσική κατάσταση καθώς γυμνάζει τους μυς

image

Αν σκεφτείτε τις διάφορες στάσεις που επιλέγετε με τον σύντροφο σας κατά τη διάρκεια του σεξ, θα διαπιστώσετε ότι απαιτούν ευλυγησία και μυϊκή δύναμη. Έτσι λοιπόν, το σώμα γυμνάζεται και χάνονται αρκετές θερμίδες. Με 30 λεπτά σεξουαλικής επαφής, μπορείτε να κάψετε έως και 144 θερμίδες.

8)Χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς, διαπιστώνεται πως η σεξουαλική επαφή και κυρίως ο οργασμός μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα. Η πολυπόθητη λάμψη που προσφέρει στο δέρμα, η καταπολέμηση της ακμής και η μείωση των ρυτίδων, είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να λύσει το συχνό σεξ. Ποιος άραγε δεν θα ήθελε να φαίνεται και να νιώθει όμορφος;

9)Το σεξ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνο του προστάτη

Η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά σε άνδρες ηλικίας 20 και κάτι, μπορεί να μειώσει τον μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είχαν 21 ή περισσότερες εκσπερματώσεις τον μήνα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη από ότι εκείνους που είχαν τέσσερις με επτά εκσπερματώσεις τον μήνα.

10)Το σεξ ενισχύει την αυτοεκτίμηση

image

Το σεξ ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του ζευγαριού. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσαν ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ήταν ένας από τους 237 λόγους που οι άνθρωποι κάνουν σεξ. Μερικοί ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι είχαν ήδη αυτοεκτίμηση μερικές φορές κάνουν σεξ για να νιώσουν ακόμη καλύτερα. Οπότε, εάν ήδη αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, μια καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ακόμη καλύτερα.

 

 

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 λόγοι για να κάνετε σεξ κάθε μέρα

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image