Οι 10 νεαροί δολοφόνοι


οι 10 χειρότεροι νεαροί δολοφόνοι

Μια σειρά δολοφονιών από νεαρά παιδιά έχουν καταγραφεί τα τελευταία αυτά χρόνια. Σε αυτές συχνά εμπλέκονται παιδιά που πάσχουν από ανησυχητικές πράξεις και  δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί ένα τέτοιο παιδί να διαπράττει έγκλημα. Οι περιπτώσεις αυτές γίνονται όλο και πιο επίμαχες, καθώς ο αριθμός των δολοφονιών από τέτοια παιδιά αυξάνεται κάθε χρόνο. Τι θα συμβεί αν η αθώα και ευάλωτη εμφάνιση ενός παιδιού είναι η μοναδική υπεύθυνη για την απαγωγή και δολοφονία στη γειτονιά σας; Θα πιστεύατε ποτέ πως κάποιος τόσο νέος θα μπορούσε να κατηγορείται για κάτι τόσο απίστευτο για την ηλικία του; Τι λέτε, Θα μπορούσε ένα παιδί να διαπράξει πραγματικά τέτοια εγκλήματα; Να κλέβει τα παιχνίδια από έναν φίλο, ή να προχωρά στον εκφοβισμό κάποιου συμμαθητή δεν είναι τυπικά παιδικό έγκλημα.
Αυτή είναι η λίστα των top 10 νεαρών δολοφόνων. Υπάρχει μια μικρή ποσότητα επικάλυψης από τη λίστα των κακών παιδιών, καθώς έγινε επιλογή των ατόμων που πραγματικά αξίζουν να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα.

 

10 ERIC SMITH, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1980

Νεαρός Δολοφόνος

Η μητέρα του πίστευε πως όλα αυτά ήταν παρενέργειες από τα φάρμακα που έπαιρνε για την επιληψία της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
Η αστυνομία χρέωσε στο Smith τη δολοφονία του τετράχρονου αγοριού Derrick Robie. Το άτυχο παιδί είχε στραγγαλιστεί, μεγάλα βράχια έπεσαν στο κεφάλι του και είχε σοδομιστή με ένα μικρό ραβδί.
Όταν ρωτήθηκε γιατί το είχε κάνει, ο Smith δεν μπόρεσε να δώσει μια σαφή απάντηση. Ένας ψυχίατρος, διέγνωσε στο Smith μια εκρηκτική διαταραχή, κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο δεν μπορεί να ελέγξει την εσωτερική του οργή.

 

 

9 Joshua Phillips, 17 Μαρτίου, 1984

Νεαρός Δολοφόνος

“Θα πρέπει να υπάρχει μια ευαισθησία για το γεγονός ότι ένας 14χρονος, δεν είναι ένας μικρός ενήλικας.”
– Κυβερνήτης της Φλόριντας Jeb Bush

Αυτό που ξεκίνησε ως μια τακτική καθαριότητα, έληξε με τη καταδίκη του 14χρονου αγοριού, ονομαζόμενου  Joshua Phillips. Η μητέρα του πήγε να καθαρίσει το δωμάτιο του  Phillips, όταν εκείνος είχε φύγει για το σχολείο. Παρατήρησε ένα βρεγμένο σημείο κάτω από το κρεβάτι του γιου της και σκέφτηκε ότι ήταν μια διαρροή από το στρώμα νερού του. Καθώς ερευνούσε το δωμάτιο για να δει αν έπρεπε να αποξηρανθεί, βρήκε μια μονωτική ταινία την οποία φαίνεται να χρησιμοποίησε ο Phillips. Σκέφτηκε πως ο γιος της θα γνώριζε για τη διαρροή, αλλά δεν ήθελε να το πει για να μην μπει σε μπελάδες. Προσπάθησε να αφαιρέσει την ταινία και αφού είχε ήδη αφαιρέσει αρκετή από αυτή ανακαλύψε την κάλτσα του γιου της από κάτω, αλλά της φάνηκε περίεργο να αισθάνεται κάτι κρύο. Το φως του φακού της, της έδειξε το νεκρό σώμα της Maddie Clifton, της 8χρονης γειτόνισσας που είχε χαθεί για επτά ημέρες.

Οι άνθρωποι στην κοινότητα που ζούσε, ιδιαίτερα οι γονείς του αγοριού, δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να είχε σκοτώσει την  Clifton, αφού ο ίδιος ήταν ένας από τους γείτονες που είχε προσφερθεί εθελοντικά να την αναζητήσει.
Επειδή ήταν κάτω των 16, ο  Phillips δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την θανατική ποινή. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να απελευθερωθεί. Μέχρι σήμερα ο  Phillips δεν έχει δηλώσει τα κίνητρα για τη δολοφονία της  Clifton. Είπε πως την χτύπησε κατά λάθος στο μάτι με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και στη συνέχεια την έσυρε στο δωμάτιο του, όπου την χτύπησε και τη μαχαίρωσε. Οι ένορκοι δεν έδειξαν να πίστεψαν την ιστορία του.

 

8 George Stinney, 21η Οκτωβρίου του 1929-16 – Ιούνη του 1944

Νεαρός Δολοφόνος

“Μόνο όταν του ζητήθηκε να παρουσιαστεί και να καταδικαστεί, φάνηκε νευρικός αλλά και λίγο ενθουσιασμένος» (Rowe, σ.1)

Στις 16 Ιουνίου του 1944, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέταξαν ένα αρχείο για την εκτέλεση του George Stinney (14 ετών), του νεαρότερου ατόμου που επρόκειτο να εκτελεστεί νόμιμα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Ο George Stinney είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία των δυο κοριτσιών, Betty June Binnicker (11) and Mary Emma Thames (8), οι οποίες βρέθηκαν και οι δύο σε μια λασπωμένη τρύπα. Τα κορίτσια είχαν υποστεί σοβαρά κατάγματα στο κρανίο τους και βρέθηκαν σε έναν σιδηρόδρομο σε μικρή απόσταση από τη πόλη.
Ο George Stinney ομολόγησε το έγκλημα και είπε ότι ήθελε να κάνει σεξ  με την Betty, αλλά κατέληξε να σκοτώνει τα κορίτσια. Δικάστηκε και καταδικάστηκε με θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα. Οι γονείς του δεν είχαν χρήματα για να συνεχίσουν την υπόθεση.

 

7 Lionel Tate, 30 του Ιανουαρίου 1987

Νεαρός Δολοφόνος

“Μιμμόμουν, τους επαγγελματίες παλαιστές”

Πως ένα απλό παιχνίδι πάλης θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο ενός 6χρονου κοριτσιού, ονομαζόμενο  Tiffany Eunick; Η Kathleen Grossett-Tate ήταν πιστή babysitter της  Tiffany και την πήρε στο σπίτι της ένα βράδυ. Ο Lionel, ο γιος της και η Tiffany ανέβηκαν στο πάνω όροφο για να παρακολουθήσουν  πάλη στην τηλεόραση. Γύρω στις 10 μ. μ., φώναξε στα παιδιά να κάνουν ησυχία, αλλά δεν ανέβηκε πάνω να ελέγξει το θόρυβο, νομίζοντας ότι απλά έπαιζαν. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, ο  Lionel φώναξε τη μητέρα του και της είπε πως το κοριτσάκι δεν ανέπνεε. Της εξήγησε ότι έπαιζαν πάλη και την χτύπησε πάνω στο τραπέζι με μια κίνηση που είχε δει στη τηλεόραση.

Οι αρχές κλήθηκαν και ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι η αιτία θανάτου, οφείλεται σε βίαιο ποδοπάτημα και χτύπημα στο κεφάλι. Εκτός από αυτό οι ειδικοί κατέθεσαν ότι το κορίτσι υπέστη κάταγμα στο κρανίο, νεύρωση, οίδημα στον εγκέφαλο και άλλα 35 χτυπήματα. Ο Lionel άλλαξε τη κατάθεση του και δήλωσε πως πήδηξε πάνω του από τις σκάλες. Ο Lionel καταδικάστηκε σε φυλάκιση και αποφυλακίστηκε το 2004, με δοκιμασία 10 ετών.

6 Barry Dale Loukaitis
Νεαρός Δολοφόνος
“Αυτό σίγουρα είναι καλύτερο από την άλγεβρα, έτσι δεν είναι;”

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1996, το γυμνάσιο Frontier καταστράφηκε από μια σύλληψη ομήρων, που έλαβαν χώρα σε μια τάξη που πραγματοποιούνταν μαθήματα άλγεβρας. Δύο μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν και ένας μαθητής τραυματίστηκε βαριά. Το άτομο που κατηγορήθηκε ήταν ένα 14χρονο αγόρι που ονομαζόταν  Barry Dale Loukaitis, ο οποίος είχε παραληρητικές και μεσσιανικές σκέψεις πριν από την πράξη. Ο  Barry ντυμένος έτσι ώστε να μοιάσει σε έναν πιστολέρο της άγριας Δύσης και οπλισμένος με ένα τουφέκι διαμετρήματος 30 χιλιοστών, ένα πιστόλι 357 χιλιοστών και ένα ακόμη 25 χιλιοστών που ανήκε στο πατέρα του. Οι μαθητές κρατήθηκαν όμηροι για 10 λεπτά, μέχρι που ένα λεωφορείο ξεγέλασε το αγόρι.

Πίστευαν πως εκτός από το ιστορικό ψυχικής νόσου και  τα διάφορα θέματα που είχαν στη οικογένεια του, ο Barry ήταν επηρεασμένος από το τραγούδι και το βίντεο των  Pearl Jam “Jeremy”. Το βίντεο δείχνει ένα ταραγμένο νέο να αυτοκτονεί μπροστά στους συμμαθητές και το δάσκαλο του. Αναφέρθηκε επίσης πως ο ίδιος είπε: “Αυτό σίγουρα είναι καλύτερο από την άλγεβρα, έτσι δεν είναι;” Ο Barry εκτίει σήμερα δύο ποινές ισόβιας κάθειρξης, με επιπλέον 205 χρόνια στη φυλακή.

5 Craig Price
Νεαρός Δολοφόνος
“Όσον αφορά τα κορίτσια, ήταν υψίστη πρόθεσή μου να τις αφήσω να ζήσουν.”

Ο Joan Heaton (39), μαζί με τις δύο κόρες της, η Jennifer (10) και τη Μέλισσα (8), βρέθηκαν αιματοβαμμένοι και δολοφονημένοι άγρια στο σπίτι τους στις 4 Σεπτεμβρίου του 1989. Η αστυνομία ανέφερε ότι Joan είχε περίπου 60 μαχαιριές, ενώ τα νεαρά κορίτσια είχαν περίπου 30. Οι αρχές πίστευαν ότι η ληστεία ήταν το κύριο κίνητρο του υπόπτου. Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε ήταν από την κουζίνα του Heaton και τα κορίτσια είχαν πιθανώς αντιληφθεί τον ύποπτο και πολέμησαν εναντίον του. Πίστευαν επίσης ότι ο διαρρήκτης πρέπει να ήταν κάποιος από τη γειτονιά του Heaton, ο οποίος θα είχε αποκτήσει ένα κόψιμο ή πληγή στο χέρι.

Ο Craig είχε εντοπιστεί από την αστυνομία με έναν επίδεσμο στο χέρι του, αλλά είπε ότι έσπασε το παράθυρο ενός αυτοκινήτου. Η αστυνομία δεν πίστεψε την ιστορία του. Το διερεύνησαν και του χρέωσαν τους φόνους,  καθώς βρέθηκαν το μαχαίρι, γάντια και άλλα αιματηρά στοιχεία, όταν έψαξαν το δωμάτιο του Craig. Παραδέχθηκε το έγκλημα και σε άλλο φόνο που είχε λάβει χώρα στη γειτονιά δύο χρόνια νωρίτερα. Ο Craig δικάστηκε και καταδικάστηκε πριν από τα 16α γενέθλιά του, και εξακολουθεί να είναι στη φυλακή.

4 Graham Young, 7 Σεπτέμβρη, 1947 – 22 Αυγούστου, 1990
Νεαρός Δολοφόνος
“Η συνήθεια αυτή, αυξήθηκε σε μένα σαν μια συνήθεια των ναρκωτικών, εκτός από το ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που έπαιρνε τα φάρμακα.”

Σε νεαρή ηλικία, ο Graham Young είχε γοητευτεί με τη χημεία και ιδιαίτερα με το δηλητήριο και τις επιπτώσεις του στους ανθρώπους. Άλλο μεγάλο ενδιαφέρον του ήταν οι ιστορίες δολοφονίας των Δρ Hawley Crippen, William Palmer, ο Αδόλφος Χίτλερ και άλλοι. Νέος άρχισε να πειραματίζεται με τα δηλητήρια, όταν ήταν 14 ετών συνήθως έλεγε ψέματα για την ηλικία για να αγοράζει  χημικές ουσίες που χειαζόνταν, λέγοντας πως τις χρειάζεται για ένα συγκεκριμένο πείραμα στο σχολείο.
Οι οικογένεια και οι φιλοι του αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα του. Ο πατέρας του αρρώστησε ξαφνικά και αρχικά νόμιζε ότι απλά είχε έναν ιό κάποιου είδους. Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη ασθένεια χτύπησε τη σύζυγό του και την κόρη του. Όλοι υπέφεραν από συνεχείς εμετούς, διάρροια και πόνους στο στομάχι. Το 1962, η μητέρα του (μητριά του Young) πέθανε από δηλητηρίαση.
Στο 14, ο Young είχε ήδη την εμπειρία ενός μεταπτυχιακού φοιτητή χημείας, όλα τα είχε μάθει μέσα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης. Ο ίδιος μερικές φορές γινόταν θύμα της ίδιας δηλητηρίαση του, όταν ξεχνούσε πως σε κάποια τρόφιμα είχε τοποθετήσει τις τοξικές χημικές ουσίες του.
Ο Young πιάστηκε όταν ο δάσκαλός του επιθεωρούσε το γραφείο του ένα βράδυ μετά το σχολείο, υποπτευόμενος για τα περίεργα πειράματα. Μπήκε στη τάξη και βρήκε δηλητήρια, δοκίμια για διάσημους κρατούμενους, και σκίτσα του θανάτου των ανδρών. Αυτές οι αποκαλύψεις τον οδήγησαν στο να καλέσει την αστυνομία. Ο Young στάλθηκε σε ένα νοσοκομείο μέγιστης ασφάλεια, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να δηλητηριάζει το προσωπικό του νοσοκομείου και τους συγκρατούμενούς του (ένας εκ των οποίων πέθανε).Οι γνώσεις του ήταν τόσο αναπτυγμένες ώστε θα μπορούσε να εξάγει κυάνιο από τα φύλλα δάφνης.
Ο Young κυκλοφόρησε όταν ήταν 23 και πήγε να ζήσει με την αδελφή του. Συνέχισε όμως να δηλητηριάζει  και τα θύματα του ήταν τις περισσότερες φορές συνεργάτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Young να σταλθεί πίσω στη φυλακή όπου και τελικά πέθανε.

3 Jesse Pomeroy, 29 Νοεμβρίου 1859 – 29 Σεπ 1932
Νεαρός Δολοφόνος
“Θα μπορούσα να το έχω κάνει.”

O Jesse Pomeroy, γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου, 1959, στο Charlestown της Μασαχουσέτη, αναφέρεται ως το νεότερο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί για φόνο, σε πρώτο βαθμό, στην ιστορία της Κοινοπολιτείας της Μασαχουσέτης. Ο Pomeroy ξεκίνησε να κάνει σκληρές πράξεις έναντι των άλλων παιδιών όταν ήταν 11 ετών. Είχε παγιδεύσει επτά παιδιά σε ένα κρυφό σημείο όπου τους βασάνιζε, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και έχωσε καρφίτσες στη σάρκα τους. Συνελήφθη και στάλθηκε σύμφωνα με μια μεταρρύθμιση για τα σχολεία, όπου υποτίθεται ότι θα έμενε μέχρι την ηλικία των 21, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα χρόνο λόγω καλής συμπεριφοράς.

Μετά από τρία χρόνια, είχε αλλάξει από το κακό στο χειρότερο. Απήγαγε και σκότωσε ένα κοριτσάκι 10 χρόνων, που ονομάζεται Katie Curran, και επίσης κατηγορήθηκε για τη δολοφονία ενός αγοριού τεσσάρων ετών, του οποίου το ακρωτηριασμένο σώμα βρέθηκε στο Dorchester Bay. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που μπορούν με βεβαιότητα να συνδέσουν τον Pomeroy με το θάνατο του μικρού αγοριού. Καταδικάστηκε για το θάνατο της Katie, όταν η αστυνομία βρήκε το σώμα της στο υπόγειο του καταστήματος. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 72 ετών.

2 Jon Venables και  Robert Thompson ,13 Αυγ 1982 – 23 Αυγ 1982
Νεαροί Δολοφόνοι
“Όλα τα μικρά αγόρια είναι ωραία μέχρι να αρχίσουν να γερνούν.” – Robert Thompson

Η μητέρα του James Bulger άφησε τον δύο χρονών γιο της στην πόρτα του κρεοπωλείο νομίζοντας ότι δεν θα την πάρει πολύ χρόνο για να επιστρέψει, αφού δεν είχε ουρά στο κατάστημα. Δεν γνώριζε όμως ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα έβλεπε τον γιο της ζωντανό.

Ο Jon και ο Robert, ο οποίος ήταν στο ίδιο εμπορικό κέντρο με τον Bulger, συμμετείχαν σε συνήθως σε περίεργες δραστηριότητές, παρακάμπτοντας την τάξη και την κοινή ησυχία. Την συγκεκριμένη μέρα κάνοντας περιήγησ στα καταστήματα, έβαζαν διάφορα πράγματααπό τα μγαζιά στις τσέπες τους, όταν οι πωλητές γύρισαν την πλάτη τους και τους κατάλαβαν εκδιώχθηκαν. Τα αγόρια είδαν το μικρό αγόρι, νομίζοντας πως είχε χαθεί, είχαν την ιδέα να το χτυπήσουν πάνω σε ένα όχημα. Έχει αναφερθεί ότι τα αγόρια είχαν κάνει στο παρελθόν παρόμοια προσπάθεια με ένα άλλο αγόρι πριν τον James, η οποία απέτυχε επειδή η μητέρα είχε λάβει γνώση ότι λείπει το παιδί της και τον βρήκε προτού να μπορέσουν να τον πάρουν έξω.

Τα 10χρονα αγόρια ξεκίνησαν να χτυπούν τον Bulger με γροθιές, κλοτσιές ιδιαίτερα στο κεφάλι του. Μερικές από τις πράξεις τους αγνοήθηκαν από τους περαστικούς που τους νομίζοντας πως είναι πως ήταν μόλις δύο μεγαλύτερα αδέρφια που δεν ξέρουν πώς να ασχοληθούν με τον μικρότερο αδελφό τους. Ο Jon και ο Robert έφεραν τον James σε ένα τοπικό σιδηρόδρομο, όπου έριξαν μπογιά στο αριστερό του μάτι, πέταξαν πέτρες σε αυτόν, τον χτύπησαν με τούβλα, και τον χτύπησαν με μια ράβδος σιδήρου. Του επιτέθηκαν επίσης σεξουαλικά. Νομίζοντας πως είναι νεκρός άφησαν το σώμα του στην σιδηροδρομική γραμμή. Έχει αναφερθεί ότι ο James πέθανε λίγο πριν το τρένο τον χτυπήσει.

1 Mary Bell, 26 Μαΐου 1957

Mary Bell νεαρη δολοφόνος
“Η δολοφονία δεν είναι τόσο άσχημη, όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς. ”

Ο Brian Howe βρέθηκε νεκρός καλυμμένος με μωβ αγριόχορτα και γρασίδι, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Martin Brown ο οποίος πέθανε από ασφυξία. Τα μαλλιά του και τα πόδια του ήταν κομμένα και σημάδια παρακέντησης βρέθηκαν πάνω στους μηρούς του. Στα γεννητικά όργανα του δεν είχε μείνει τίποτα, παρά λίγο δέρμα. Εκτός από αυτά τα σημάδια και τους τραυματισμούς, το γράμμα “Μ” είχε αποτυπωθεί στο στομάχι του. Αυτό ήταν αρχικά ένα «Ν», αλλά η Mary πρόσθεσε μια γραμμή για να φανεί σαν ένα “Μ”. Το τρίχρονο αγόρι είχε στραγγαλιστεί και είχε πεθάνει. Όταν η έρευνα περιορίστηκε στη Mary Bell, η ίδια παραδέχθηκε πως ήταν υπεύθυνη περιγράφοντας τον φόνο λεπτομερώς και λέγοντας πως κυρίως χρησιμοποίησε ένα ζευγάρι σπασμένα ψαλίδια.

Η οικογένεια της Mary με βαρύ οικογενειακό υπόβαθρο μπορεί να ήταν υπεύθυνη για την ασυνήθιστη συμπεριφορά της. Καθώς ο πατέρας της ήταν ο Billy Bell, ένας συνήθης εγκληματίας είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία. Η Mary ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της, η Betty, ο οποία ήταν μια πόρνη, την ανάγκασε να συμμετάσχει σε σεξουαλικές πράξεις με άνδρες-ιδιαίτερα πελάτες της μητέρας της, από την ηλικία των τεσσάρων. Η Mary κατέληξε σε μια εγκατάσταση μετά τη δίκη της με όλα-τα αγόρια που ήταν πολύ μικρά για να κρατούνται στις φυλακές και πάρα πολύ επικίνδυνο να διατηρείται σε ένα χωρίς εξοπλισμό ψυχιατρικό νοσοκομείο ή ίδρυμα που στεγάζεται για ταραγμένα παιδιά. Η μητέρα της πουλούσε κατ ‘επανάληψη την ιστορία της Mary στον Τύπο. Κατά τη στιγμή της δίκης η Mary ήταν μόλις 11 ετών.
Αποφυλακίστηκε μετά από 23 χρόνια.

Μαρίνα Κοτσίδου, Νοικοκυρά

 

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Οι 10 νεαροί δολοφόνοι

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image