Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου


Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

#10 Οι άνθρωποι Surma

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Το παράξενο με αυτή την φυλή, από την Αιθιοπία, είναι ότι δεν αφομοίωσαν κανένα στοιχείο του δυτικού πολιτισμού, παρά μόνο το αυτόματο ΑΚ-47, το γνωστό σε όλους μας Καλάσνικοφ. Η δικαιολογία της χρήσης του καλάσνικοφ είναι η προστασία της φυλής! Η φυλή των Σούρμα είναι γνωστοί για το μεγάλο δαχτυλίδι που τοποθετούν στα χείλια τους. Η φυλή είχε καταφέρει να μείνει εντελώς αποκομμένη από τον δυτικό κόσμο μέχρι την δεκαετία του 1980, όταν Ρώσοι γιατροί ήρθαν σε επαφή μαζί τους για πρώτη φορά.

#9 Η φυλή του Περού

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Οι επιστήμονες έψαχναν για αυτή την φυλή για χρόνια αλλά οι τουρίστες την ανακάλυψαν τυχαία. Ένα γκρουπ τουρίστες ανακάλυψε αυτην αγνωστη Περουβιανή φυλή μέσα στην ζούγκλα. Τα μέλη της φυλής ήταν τόσο φιλικα που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους τουρίστες, χωρίς μεγάλη επιτυχία βέβαια. Κοιτώντας τους σου φέρνουν στο μυαλό τους Χίπις. Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι όλες οι φυλές του κόσμου.

#8 Ο μοναχικός Βραζιλιάνος

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Κάπου μέσα στην ζούγκλα του Αμαζονίου, υπάρχει ένας μοναχικός βραζιλιάνος, ο οποίος είναι το τελευταίο δείγμα μιας αρχαίας φυλής. Είναι γνωστός ως ο πιο απομονωμένος άνθρωπος της γης και είναι ο μόνος που μπορεί να εκπροσωπήσει έναν ολόκληρο πολιτισμό. Όλες οι προσπάθειες επικοινωνίας μαζί του έχουν πάντα σαν αποτέλεσμα την φυγή του μοναχικού Βραζιλιάνου.

#7 Οι λευκοί Jackson

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Αυτή η φυλή είχε την τύχη να αποφύγει την επαφή με τους δυτικούς για πολλά χρόνια, ως που τελικά, δυστυχώς γι’αυτούς, τους ανακαλύψαμε το 1790, στην τοποθεσία όπου βρίσκεται σήμερα η Νέα Υόρκη. Ως γνωστών η λαθρομετανάστευση ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα στις ΗΠΑ, ρωτήστε οποίον Ινδιάνο θέλετε! Η φυλή πήρε το όνομα της λόγο του χρώματος του δέρματος τους.

#6 Οι Βιετναμέζοι Ruc

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Δέχονται το δυτικό κόσμο αλλά με έναν δικό τους τρόπο. Αυτή η φυλή ανακαλύφθηκε κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, για την ακρίβεια κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών που έκαναν οι ΗΠΑ. Οι στρατιώτες του βόρειου Βιετνάμ ήταν σοκαρισμένοι στην θέα των ιθαγενών που εμφανίστηκαν από το πουθενά! Αυτή η φυλή αποφάσισε να αφομοιώσει τον μοντέρνο τρόπο ζωής αλλά ακολουθούν τα ήθη και τα έθιμα τους, τα οποία δημιουργούν τριβές με την κυβέρνηση.

#5 Ο τελευταίος Ιθαγενείς Αμερικανός

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Το 1911 μέσα από τα δάση της Καλιφόρνια εμφανίστηκε ο Ishi. Ο Ishi, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ο τελευταίος επιζών της φυλής των Yahia. 3 χρόνια νωρίτερα οι δυτικοί αποφάσισαν ότι έπρεπε να τελειώνει και με τους τελευταίους Ινδιάνους και το έκανε, ο μόνος που γλίτωσε ήταν ο Ishi!

#4 Η άγνωστη βραζιλιάνικη φυλή

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Προσοχή! Τα μέλη αυτής της φυλής δεν αστειευόνται! Η κυβέρνηση της Βραζιλίας οργανώνει επιχειρήσεις εξερεύνησης, από αέρος, στην ζούγκλα για να βρει φυλές ή ανθρώπους που μπορεί να μένουν εκεί. Το 2007 το αεροπλάνο των ερευνών δέχτηκε επίθεση με βέλη. Όπως αποκαλύφθηκε μετά, ήταν μια αγνωστη φυλή του Αμαζονίου.

Σκοπός των επιχειρήσεων είναι να βρουν νέους φορολογούμενους, η πολίτικα ορθή έκφραση θα ήταν “διεύρυνση φορολογικής βάσης”…..

#3 Οι φυλές της Νέας Γουινέας

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Ίσως οι μοναδικοί κανίβαλοι που έχουν απομείνει στην γη. Τα παρθένα εδάφη της Παπούα Νέα Γουινέα είναι σχεδόν ανεξερεύνητα, σε αυτό βοηθάνε και οι φήμες περί κανιβαλισμού των ντόπιων φύλων. Πολύ απ’ όσους προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί τους απλά εξαφανίστηκαν.

#2 Οι εννια του Pintupi

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Εννέα άνθρωποι οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για τον σύγχρονο πολιτισμό. Το 1984, στην Αυστραλία βρέθηκαν εννέα Αβοριγίνες οι οποίοι ζούσαν ακόμα όπως οι προγονοί τους. Οι λευκοί τους έταξαν ένα μέρος με πολύ φαγητό και νερό, οι 8 ακολούθησαν ο ένας επέλεξε να μείνει στην έρημο.

#1 Οι Sentinelese

 Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

Μακράν η πιο περίεργη φυλή της γης. Αν θέλετε μπελάδες τότε πρέπει να επισκεφθείτε την Βόρεια πλευρά του νησιού Sentinel, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ταϊλάνδης και Ινδίας. Οι 250 περίπου άνθρωποι που ζουν εκεί επιτίθενται με τα βελή τους σε όποιον και αν πλησιάσει το νησί. Επίσης δεν δέχονται όλα τα δώρα. Για παράδειγμα δέχονται τις καρυδες και τις τρώνε με χαρά, ενώ τα γουρούνια τα σκοτώνουν και τα θαβουν, δεν τα δέχονται. Ένα κόκκινο μπουκέτο είναι το πιο συνηθισμένο δώρο ενώ τα πράσινα μπουκέτα δεν τα θέλει κανείς. Όλες οι προσπάθειες επικοινωνίας μαζί τους, ναυάγησαν.

DoseNea.com

What's Your Reaction?
Angry Angry
1
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
6
Fail
Geeky Geeky
1
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
3
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
3
Win
WTF WTF
8
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Οι 10 πιο περίεργες φυλές του κόσμου

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image