Τα 10 πιο κρύα μέρη που ζουν άνθρωποι!


image

Μιας και έχει μπει ο χειμώνας για τα καλά, είναι μια καλή στιγμή για να γνωρίσουμε ορισμένα από τα πιο… κρύα μέρη στον κόσμο ώπου ζουν άνθρωποι. Πώς να είναι άραγε η ζωή σε τέτοιες πόλεις όπου η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι -45 βαθμοί Κελσίου; Πώς λειτουργεί ένας οικισμός όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν τον Οκτώβριο και ξανανεβαίνει τον Απρίλιο; Στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά υπάρχουν μόνιμα παγωμένες πόλεις στις οποίες ζουν και εργάζονται άνθρωποι. Η ζωή τους κυλά κανονικά, προσαρμόζοντας τη στους δικούς τους ρυθμούς. Στις περιοχές αυτές η θερμοκρασία είναι σε επίπεδα καταψύκτη σχεδόν όλο το χρόνο.

Σε διάφορα άλλα, εξίσου παγωμένα μέρη, ζουν επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες, ενώ τις επισκέπτονται ενίοτε και τολμηροί κυνηγοί της περιπέτειας. Σε ένα από αυτά -σε οροπέδιο της Ανταρκτικής, μια χειμωνιάτικη νύχτα- καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ οπουδήποτε στη Γη,  -92 °C.

Οι θερμοκρασίες που αναγράφονται είναι ο μέσος όρος αυτών που εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις το θερμόμετρο έχει χτυπήσει… κόκκινο σε πολύ υψηλότερες.

Rogers Pass, Montana, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής:

image

Το Rogers Pass έχει την πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκτός από την Αλάσκα. Στις 20 Ιανουαρίου του 1954, καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία των -57 ° C. Ένα πρωτοφανές κύμα ψύχους.

Hell, Νορβηγία:

image

Η Hell είναι ένα χωριό στην περιοχή Lanke του Δήμου Stjørdal της Νορβηγίας. Κατά μέσο όρο, το ένα τρίτο του έτους, το χωριό της Hills στη Νορβηγία παγώνει τόσο, φθάνοντας υπο-αρκτικές θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -25 ° C και καθιστώντας τη μεταξύ των άλλων ένα από τα πιο κρύα μέρη της γης που μπορεί να ζήσει κανείς.

Oymyakon, Ρωσία:

image

Το Oymyakon, βρίσκεται στην ανατολική Γιακουτία, με 750 μέτρα απόστασης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πληθυσμός της αποτελείται στις 500 οικογένειες. Στη βόρεια θέση του χωριού, η διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 3 ώρες το Δεκέμβριο έως 21 ώρες τον Ιούνιο. Το Διοικητικό συμβούλιο του τουρισμού του Oymyakon έχει προωθήσει την πόλη ως ένα ιδανικό προορισμό για τους περιπετειώδες ταξιδιώτες που προτιμούν τους πιο ακραίους προορισμούς.

Yakutsk, Ρωσία:

image

Με ένα ακραίου πολικού ψύχους κλίμα,το Yakutsk έχει τις πιο κρύες χειμερινές θερμοκρασίες από κάθε άλλη πόλη. Οι πιο κρύες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη εκτός από την Ανταρκτική, συνέβησαν στην λεκάνη του ποταμού Yana, βορειοανατολικά του Yakutsk.

Barrow, Αλάσκα:

image

Το Barrow είναι η μεγαλύτερη πόλη της North Slope Borough, η οποία έχει τις χαμηλότερες μέσες θερμοκρασίες από όλες τις πόλεις στην Αλάσκα. Αν και στο Barrow δεν καταγράφονται συχνά οι χαμηλότερες θερμοκρασίες απ’ όλη τη πολιτεία, υπάρχουν συχνές περιπτώσεις εξαιρετικά κρύου αέρα και χιονοθυελλών Οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το μηδέν από τις αρχές Οκτωβρίου έως το τέλος Μαΐου.

Verkhoyansk, Ρωσία:

image

Το Verkhoyansk θεωρείται ένα από τα μέρη που έχει ψύχος ανάλογο με το βόρειο πόλο, το άλλο είναι το Oymyakon. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ εκεί, ήταν τον Φεβρουάριο του 1892, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους -69,8 ° C. Ο θερμότερος μήνας ήταν ο Ιούλιος του 2010, όπου η θερμοκρασία έφτασε στους 20,8 ° C.

Fraser, Κολοράντο:

image

Η Fraser είναι μια πόλη που βρίσκεται στο Κολοράντο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Fraser, έχει μέση ετήσια θερμοκρασία 32,5 ° F και αποτελεί την πιο κρύα πόλη ανάμεσα σε 48 κράτη.

Fort Selkirk, Yukon, Καναδάς:

image

Το Fort Selkirk είναι ένας πρώην εμπορικός σταθμός στο Yukon του Καναδά. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Yukon, στο μέσο της απόστασης μεταξύ Ουάιτχορς και Dawson. Το Fort Selkirk το διαχειρίζεται η κυβέρνηση Yukon και το Selkir από κοινού.

9.  Prospect Creek, Αλάσκα, ΗΠΑ:

image

To Prospect Creek βρίσκεται 34 μίλια (55 χλμ) βόρεια του κέντρου της Αλάσκας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν στο Prospect Creek Cam που βρίσκεται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -62 βαθμούς Κελσίου. Το φαινόμενο αυτό συνέβη στις 23 Ιανουαρίου 1971. 

10. Vostok, Ανταρκτική:

image

Το Βοστόκ αποτελεί ερευνητικό σταθμό στη Ρωσία της πρώην σοβιετικής ένωσης. Το Vostok είναι το πιο κρύο μέρος στη Γη. Η μέση θερμοκρασία της ψυχρής περιόδου (από Απρίλιο έως Οκτώβριο) είναι περίπου -65 ° C, ενώ η μέση θερμοκρασία της θερμής περιόδου (από Νοέμβριο έως Μάρτιο) είναι περίπου -42 ° C.
Στο Vostoc της Ανταρκτικής στις 21 Ιουλίου 1983 καταγράφηκε η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία των -89°C (-129°F). Ενώ ανεπίσημα κατά την διάρκεια του χειμώνα του 1997 πάλι στο Vostoc καταγράφηκε θερμοκρασία -91°.

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
1
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Τα 10 πιο κρύα μέρη που ζουν άνθρωποι!

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image