Τα 10 πιο περίεργα επαγγέλματα στον κόσμο


Τα πιο περίεργα επαγγέλματα

Τα πιο περίεργα επαγγέλματα

Σίγουρα έχετε ακούσει περίεργα επαγγέλματα, ωστόσο υπάρχουν και κάποια, που ξεπερνούν ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία.

Επειδή είναι γνωστό ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή, αρκεί να σου εξασφαλίζει τα προς το ζην, υπάρχουν όμως κάποια επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται, κάπως παράξενα, και όσον αφορά τη φύση τους και όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους. Στην σημερινή λίστα θα σας παρουσιάσουμε τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου. Δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να κάνουν αυτά τις δουλειές!

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένα επάγγελμα να θεωρηθεί παράξενο;

Ένα επάγγελμα μπορεί να θεωρηθεί παράξενο αν αυτό που κάνει φαινομενικά δεν προσφέρει τίποτα στην ανθρωπότητα. Αν αυτό που κάνει ο επαγγελματίας δεν ακούγεται και τόσο λογικό, όπως το να μυρίζεις τα αέρια των άλλων και να πληρώνεσε γι αυτό 50000 δολάρια τον χρόνο. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί που είδαν μια προοπτική καριέρας εδώ… Οπότε στην σημερινή λίστα με τα 10 πιο παράξενα επαγγέλματα, θα δείτε επαγγέλματα που δεν κάνουν λογική σε κανενός φυσιολογικού ανθρώπου το μυαλό.

Ποια είναι όμως τα πιο παράξενα επαγγέλματα;

Διαβάστε τα, δείτε το βίντεο και πάρτε ιδέες!

10. Γευσιγνώστης σκυλοτροφών
Και όμως υπάρχει άνθρωπος που πληρώνεται για να δοκιμάζει σκυλοτροφές, φτιαγμένες από ένα μείγμα κοκάλων, εντοσθίων και μπισκότων. Οι γευσιγνώστες καλούνται να τεστάρουν τη γεύση της τροφής, την υφή της και να τη συγκρίνουν με τη τροφή που προορίζεται για τους ανθρώπους.

9. Υποβρύχιος ντελιβεράς πίτσας
Ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο στη Φλόριντα των ΗΠΑ παραλαμβάνει τις παραγγελίες του από έναν δύτη – ντελιβερά, ο οποίος φορά την ειδική στολή και παραδίδει την πίτσα στους πελάτες του ξενοδοχείου.

8. Επόπτης στεγνώματος μπογιάς
Ένας Άγγλος ξοδεύει το χρόνο του παρακολουθώντας την μπογιά καθώς στεγνώνει, στόχος της εργασίας του είναι να καταγράφει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται κάθε είδος μπογιάς για να στεγνώσει, ελέγχοντας παράλληλα την υφή της.

7. Επαγγελματίας υπναράς
Εντάξει κάποιοι είναι πιο τυχεροί από άλλους, όσον αφορά τον εργασιακό τομέα, όπως είναι ο επαγγελματίας υπναράς, του οποίου τα καθήκοντα είναι να κοιμάται σε διαφορετικό δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Στόχος της εργασίας του είναι να αξιολογήσει την ποιότητα των στρωμάτων του ξενοδοχείου, γράφοντας στο διαδίκτυο την κριτική του.

6. Μετακινητής παγόβουνου
Η Διεθνής Περιπολία Πάγων είναι υπεύθυνη να απομακρύνει από τη θάλασσα τα παγόβουνα που ενδεχομένως ανακόπτουν τη πορεία των πλοίων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή πλεύση τους. Παράλληλα, η υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των πλοίων για τυχόν κινδύνους στη θάλασσα.

5. Κριτής οσμών
Ναι υπάρχει κάποιος που περνάει το χρόνο του μυρίζοντας. Οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να μυρίσουν το στόμα, τα πόδια και τις μασχάλες προκειμένου να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των οσμών σε αυτές τις περιοχές. Μάλιστα, η όσφρηση τους ελέγχεται με εξετάσεις κάθε μήνα για να εξακριβωθεί η καλή λειτουργία της.

4. Αφυπνιστής λιμπίντου για Πάντα
Καθήκον του αφυπνιστή λιμπίντου για τα Πάντα είναι να ενθαρρύνει τα ζώα να συνευρεθούν για την διαιώνιση του είδους, έτσι αυτό που κάνουν είναι να ταΐζουν τα Πάντα με τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο.

3. Πιεστής επιβατών σε τρένα
Οι Γιαπωνέζοι “Oshiyas” έχουν προσληφθεί για να σπρώχνουν το πλήθος των επιβατών μέσα στα τραίνα εξασφαλίζοντας ότι θα επιβιβαστούν σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι, παράλληλα ελέγχουν τις πόρτες για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν κολλήσει σε αυτές αντικείμενα.

2. Επαγγελματίες μοιρολογήτρες
Το συγκεκριμένο επάγγελμα για την Ελλάδα δεν είναι τόσο παράξενο, αφού στο παρελθόν υπήρχαν πολλές ξακουστές μοιρολογήτρες. Ωστόσο, φαίνεται ότι και στη Νοτιοανατολική Ασία το επάγγελμα είναι αρκετά διαδεδομένο, αφού ο πολιτισμός των συγκεκριμένων χωρών προβλέπει ότι ο νεκρός πρέπει να συνοδεύεται από τραγούδια- μοιρολόγια στην επόμενη ζωή του.

1. Ανιχνευτής ασθενειών από τα αέρια
Την κορυφή της λίστας με τα πιο παράξενα επαγγέλματα καταλαμβάνουν οι ανιχνευτές των ασθενειών μέσω των αερίων, που καθήκον τους είναι να μυρίζουν τα αέρια που απελευθερώνει ο οργανισμός, ώστε να κατανοήσουν την αιτία των προβλημάτων υγείας, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς. Κατά καιρούς έχουν εντοπίσει όγκους, μολύνσεις και διάφορες φλεγμονές. Όσον αφορά την αμοιβή τους, δεν είναι καθόλου άσχημη, αφού αγγίζει τα 50.000 δολάρια το χρόνο.

(Επεξεργασία άρθρου 10best.gr , πηγή video: YouTubeAllTime10s , πηγή άρθρου: news247)

What's Your Reaction?
Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Τα 10 πιο περίεργα επαγγέλματα στον κόσμο

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Poll
Story
List
Meme
Video
Audio
Image