Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Σας αρέσουν τα λουλούδια; Το πιο πιθανό είναι να πείτε ναι! Οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν τα λουλούδια αλλά αγνοούν ότι υπάρχουν αρκετά λουλούδια που δεν είναι όσο αθώα δείχνουν! Υπάρχουν ορισμένα κοινά φυτά και λουλούδια που μπορούν να προκαλέσουν σπασμούς, πονοκεφάλους ή απλά να σας σκοτώσουν αν κάνετε το λάθος να τα δοκιμάσετε ή ακόμα και να τα αγγιξετε. Καλό είναι να προσέχετε τι τρώτε ή τι αγγίζετε…
Μέσα στους αιώνες, άνθρωποι και ζώα προσαρμόστηκαν και πλέον ξεχωρίζουν τα δηλητηριώδη από τα μη δηλητηριώδη φυτά, πολλές φορές αυτή η προσαρμογή ήταν επώδυνη ή μοιραία. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα φυτά περιέχουν τοξίνες για να προστατεύονται. Ακόμα και τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυανιο, το ξέρατε; Στην σημερινή λίστα θα δούμε τα πιο δηλητηριώδη φυτά, φυτά τα οποία περιέχουν τοξίνες σε τέτοιες ποσότητες που είναι αρκετές να σας σκοτώσουν μέσα σε μερικές ώρες ή ακόμα και μέσα σε μερικά λεπτά. Είναι εντυπωσιακό να μαθαίνεις ότι φυτά που υπήρχαν και στην αυλή σου θα μπορούσαν να σε σκοτώσουν!

10. Jimson Weed
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Το φυτό Jimson Weed είναι ένα μονοετές φυτό το οποίο συναντάμε σε όλο το νότιο Καναδά. Περιέχει αλκαλοειδή τροπανίου τα οποία είναι γνωστα επειδή δηλητηριάζουν τους ανθρώπους και τα ζώα! Μπορεί να σας σκοτώσει αν τύχει να φάτε τους σπόρους του ή να πιείτε το χυμό του. Τις περισσότερες φορές τα θύματα του φυτού Jimson Weed είναι μικρα παιδιά τα οποία προσελκύονται από τους μεγάλους ανθούς του φυτού και δηλητηριάζονται ρουφώντας τον χυμο του που βρίσκεται στην βάση του λουλουδιου.
9. Rosary Pea
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Γνωστό και ως τα Μάτια του Κάβουρα ή Μεγάλη Χαντρα, το Rosary Peas είναι ένα πολυετές αναρριχομενο φυτό το οποίο φυτρώνει γύρω από δέντρα και θάμνους. Οι σποροι του Rosary peas χρησιμοποιούνται ως χάντρες, συνήθως 3 milligrams από την τοξινη που περιέχει είναι αρκετα για να σκοτώσουν. Παρόλο που το Rosary Pea είναι ενδόδημο στην Ινδονησία, συναντατε σε όλο τον κόσμο.

8. Angel’s Trumpets Οι τρομπέτες των Αγγέλων
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Οι Τρομπέτες των Αγγέλων υπάρχουν σε όλων τον κόσμο αλλά είναι τοπικό φυτό της Νοτίου Αμερικής. Τα λουλούδια αυτού του φυτού έχουν διαφορά μεγέθη και χρώματα. Όλα τα μέρη του φυτού περιέχουν δηλητήριο, όπως η ατροπίνη και η αλκαλοειδή σκοπολαμίνη, το πόσο του οποίου διαφέρει από φυτό σε φυτό. Σε υπερβολική δόση η Τρομπέτα των Αγγέλων μπορούν να σε στείλουν στους αγγέλους…
7. Doll’s Eyes Τα Μάτια της Κούκλας
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Τα Μάτια της Κούκλας είναι επίσης γνωστα και ως Λευκό Baneberry. Το Doll’s Eye είναι ένα ακόμα ενδοδημο φυτό της Αμερικανικής ηπείρου. Έχει αυτό το όνομα επειδή είναι ένα μικρό λευκό μουρο με μια μαύρη κηλίδα στην μέση που θυμίζει μάτι. Όλο το φυτό είναι δηλητηριώδες αλλά στον καρπό υπάρχει συμπυκνωμένη ποσότητα δηλητηρίου. Αν φάει ένας άνθρωπος ένα καρπό αυτού του φυτού, θα νιώσει τους μύες της καρδιάς να χαλαρώνουν, χαλάρωση η οποία θα οδηγήσει σε ένα γρήγορο θάνατο.

6. White Sanicle
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Το Λευκό Sanicle, γνωστό και ως Λευκή Φιδόριζα είναι ένα πολύ τοξικό φυτό. Έχει λεύκα άνθη, τα οποία ανθίσουν αφήνουν τους σπόρους τους, τους οποίους παρασύρει ο αέρας. Το Λευκό Sanicle είναι γνωστό ότι περιέχει υψηλή ποσότητα tremetol η οποία είναι γνωστή για τον γρήγορο θάνατο που επιφέρει στους ανθρώπους. Λέγεται ότι η Nancy Hanks, η μητέρα του Αβραάμ Λίνκολν, είχε πεθάνει από την ίδια τοξίνη. Όταν τα ζώα τρώνε αυτο το φυτό, το tremetol μεταφέρετε στο γάλα και το κρέας τους αν κάποιος τύχει να φάει το κρέας ή να πιει το γάλα των μολυσμένων ζώων τότε προσβάλετε από την ασθένεια του γάλατος. Η ασθενείας του γάλατος έχει πάρει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη και την Αμερική.
5. Monkshood
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Το Monkshood είναι ένα υπαίθριο καλλωπιστικό βότανο. Πιστεύεται ότι το βότανο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους πολεμιστές για να δηλητηριάζουν το νερό των εχθρών τους. Το φυτό αυτό περιέχει δηλητηριώδη αλκαλοειδή τα οποία έχουν αποδειχθεί τοξικά για το ανθρώπινο σώμα. Το Monkshood έχει το παρατσούκλι «Ο όλεθρος των Λύκων», καθώς οι αγρότες κάτε χρησιμοποιούσαν αυτό το φυτό για να εξοντώσουν τους λύκους. Το Monkshood είναι επίσης γνωστό ως “Ο όλεθρος της Λεοπάρδαλης” , “το κράνος του διαβόλου” και ο “όλεθρος της γυναίκας”. Περίπου 20 κ.εκ. αλκαλοειδές pseudaconitine είναι αρκετά για να σκοτώσουν έναν ενήλικο άνθρωπο.

4. Water Hemlock
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Όλα τα μέρη του φυτού Water Hemlock περιέχουν το αλκαλοειδές coniine που προκαλεί πόνους στο στομάχι και προοδευτική παράλυση. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να σας στοιχίσει ακόμη και τη ζωή σας. Το Water Hemlock θεωρείται επίσης ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στην ιστορία. Πιστεύεται ότι το Hemlock είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία του Σωκράτη. Το Water Hemlock είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο με διαφορετικά ονόματα ανάλογα με την περιοχή.

 

3. Belladonna
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Το Belladonna που είναι επίσης γνωστό ως τα μούρα του διαβόλου, θανάσιμη σκιά και θανάσιμη κεράσια, είναι επίσης ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο. Το Belladonna περιέχει Tropane αλκαλοειδή που προκαλούν παραλήρημα και παραισθήσεις. 10-20 μούρα είναι αρκετά για να σκοτώσουν έναν ενήλικο άνθρωπο, ενώ ένα και μόνο φύλλο αρκεί για να πάρει τη ζωή μας, καθώς στα φύλλα συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα δηλητηρίου. Το Belladonna περιέχει την δηλητηριώδη ατροπίνη και την σκοπολαμίνη στα φύλλα του, τα μούρα, τα στελέχη και τις ρίζες του, άρα είναι δηλητηριώδες ολόκληρο το φυτό και όχι μόνο κάποιο μέρος του.

2. Oleander, Πικροδάφνη
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η πικροδάφνη είναι το πιο δηλητηριώδες φυτό στον κόσμο. Πολλά τα είδη των δηλητηρίων που περιέχονται σε όλα τα μέρη της όμορφης πικροδάφνης, δηλητήρια όπως η ολεανδρίνη και το neriine, τα οποία είναι γνωστά για την ισχυρή επίδραση τους στην καρδιά. Σε αντίθεση με άλλα φυτά, κάθε κομμάτι της πικροδάφνης είναι δηλητηριώδες. Λοιπόν, το φυτό πικροδάφνη είναι τόσο δηλητηριώδες που η κατάποση ενός και μόνο φύλλου είναι αρκετή για να στοιχίσει τη ζωή κάποιου. Ακόμα και ο καπνός από μια φλεγόμενη Πικροδάφνη μπορεί να μας σκοτώσει.
1. Castor Plants
Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

Τα Castor Plants είναι το πιο δηλητηριώδες φυτό στον κόσμο. Ένας σπόρος Castor Plants περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει έναν ενήλικα μέσα σε λίγα λεπτά. Μια τοξίνη που ονομάζεται ρικίνη βρίσκεται σε όλο το φυτό αλλά συγκεντρώνεται σε υψηλές ποσότητες στους σπόρους του. Από τους σπόρους του Castor Plant φτιάχνεται το καστορέλαιο. Αν κάποιος καταλάθος τύχει να καταπιεί σπόρους Castor Plants, τα κύρια συμπτώματα θα ήταν μια αίσθηση καψίματος στο λαιμό και το στόμα, αιματηρή διάρροια, κοιλιακό άλγος και έμετος. Τα συμπτώματα είναι ασταμάτητα και να προκαλούν αφυδάτωση στο σώμα με αποτέλεσμα να οδηγούν σε θάνατο. Το φυτο Castor Plants κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το πιο δηλητηριώδες φυτό.

 

Τελικό συμπέρασμα: Είναι σίγουρο ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλά περισσότερα τοξικά φυτά τα οποία ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί και τα οποία μπορεί να είναι φονικότερα και πολύ πιο δηλητηριώδη από τα φυτά της λίστας μας αλλά από τα γνωστά δηλητηριώδη φυτά, αυτά τις λίστας μας είναι τα πιο δηλητηριώδη και πιο φονικά!  Πάντα να προσέχετε όταν είστε εκεί έξω, μην δοκιμάζεται τα πάντα!!!

Τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά

DoseNea.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *